torstai 21. marraskuuta 2013

Untamon mestarit 2013: Vilja Vaalgamaa ja Paavo Puttonen

Poikien 4. kierros
Tyttöjen finaali
Untamon shakkikerhon päättäjäisissä... 
palkintopöydästä riitti kaikille
Mitalistit  & oik. rehtori Sirpa Kopsa ja tsemppari Miina Niemi
Kuva: Miro Saks  
Mitskuhymy. Kuva: Miro Saks
Käpylän peruskoulun 1.-3. luokkien eli Untamon shakkimestaruuksista kisailtiin keskiviikkona 15 + 15 minuutin peliajoin.
Tyttöjen sarjaan osallistui 4 pelaajaa - iloisia shakkikilpailudebytantteja kaikki. Poikia oli 15, joista viidellä oli aiempaa kilpailukokemusta.
Hyvin oli erityisopettaja Timo Akkasen vetämässä Untamon shakkikerhossa perusasioita omaksuttu: vastustajiin suhtauduttiin korrektisti sekä voiton että  tappion hetkellä ja kavereita pyrittiin auttamaan kesken pelinkin! Ilahduttava havainto Käpylän koulut aikanaan käyneelle veteraanille. Siirrot - sen hankalan ratsunkin - olivat hyvin hallussa eikä laudan vieressä olevia erilaisia kellojakaan kauaa ihmetelty.
Aamupäivän matsit pelattiin ruokalassa, jonka kajareista kuultiin mm. perinteinen motivointibiisi
www.youtube.com/watch?v=04854XqcfCY
Ilmankos pelit sujui ja el almuerzo era bueno - gracias. 70-luvun Hykkylästä kipaistiin kumiperunoita ja kiinankaalia karkuun vastapäiseen Elannon pullapuotiin paitsi perjantaina, jolloin "tasattiin" eli lihapiirakalla käytiin ainakin kahdesti ja viimeiset jäi ilman... Ns. valtion koulun varustelutaso oli niukanpuoleinen, mutta opettajat pääsääntöisesti erittäin hyviä ja pidettyjä.

Tytöt pelasivat ns. round-robinin + pronssi- ja kultamitaliottelut, kun aikaa oli. Ilman tappioita pelanneelle Vilja Vaalgamaalle ojennettiin kultamitali ja Aamu Rönkölle hopeaa. Pronssiottelu päättyi remissiin, joten pronssin sai alkusarjan pisteiden perusteella Kerttu Niemi ja tsempparipalkinnon Miina Niemi
Puolet tyttöjen peleistä päättyi tasapeliin.

Tuloksethttp://chess-results.com/tnr116953.aspx?lan=18&art=1&wi=821

Pojat pelasivat viiden kierroksen kisan, jota ei tappioitta läpäissyt kukaan. Erittäin tasaista oli ja Buchholz-(vastus)vertailu tomi maalikamerana kaikkia mitali ym. loppusijoja määriteltäessä.
Mestaruuden otti Paavo Puttonen, hopeaa Eetu Ahola, pronssia Otto Ruokamo myös niukasti neljänneksi jääneen Antto Karvosen päätyessä neljään pisteeseen.

Tulokset: http://chess-results.com/tnr116957.aspx?lan=18&art=1&wi=821

Untamon Shakkikerhon kevätkausi alkanee helmikuussaa.


Valokuvat: Timo Akkanen ja Miro Saks

Ks. myös: http://kapysato.blogspot.fi/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti