Käpylän shakkihistoriaa

Käpylän  Työväen  Shakkikerho  (KTS)  1935 - 1950

Yleinen kokous pidettiin 22 shakinharrastajan läsnäollessa C. Josefssonin johdolla 14.4.1935, jolloin hyväksyttiin kerhon nimi, säännöt ja liittyminen Työväen Shakkiliittoon (TShL).
Heinäkuussa puheenjohtajana aloitti Eino Heinonen ja ilmoitti kahden muun Suomen alamaisen kanssa kerhon perustamisesta Rekisterivirastoon.
1938 pj:ksi valittiin Leo Silius ja sotien jälkeen v. 1945 seitsemän jäsenen läsnäollessa Toivo Paasonen. Pelipaikkana toimi tuolloin Pohjolankatu 1:ssa sijainneen ravintolan takahuone. Pulaa oli jäsenistä, pelivälineistä ja rahasta, joten mm. tammikuussa -48 kerhon johtokunta kokoontui ulkona.
Pelitilat saatiin Käpylän kirjastosta ja kerho-otteluita mm. HTS:n kanssa pelattiin, mutta ristiriitoja on ollut, sillä 1940-luvun lopulla on runsaasti pohdittu KTS:n lakkauttamista ja uuden seuran perustamista.

Olympiakylän Asukasyhdistyksen Shakkijaosto 

perustettiin 12.3.1947 puheenjohtajanaan Arvo Näsimaa ja järjesti peli-iltoja Käpylän kansakoululla keskiviikkoisin.


Käpylän  Yleinen  Shakkikerho  (KäYS)  1950 - 1986

syntyi, kun edellä mainitut kituvat shakkiyhteisöt päättivät yhdistää voimansa ja väkensä.
7.2.1950 kokoontui Työväentalolla E.Nurmisen aloitteesta 12 KäYS:n perustajajäsentä sopimaan uuden
kerhon linjauksista: 1) kaikki alueen shakinharrastajat yhteen 2) ollaan suvaitsevaisesti molempien perusliittojen (SSL ja TShL) jäseniä ilman turhaa politikointia.
Puheenjohtajaksi valittiin Karl Mölder, varalle Esko Virtanen ja sihteeriksi E.Toivonen. Perustajajäseniin kuuluivat myös mm. Bärlund, Nurminen, Näsimaa ja Silius.
4.2.1954 puheenjohtajaksi valittiin Esko Virtanen. Jäseniä 48, jotka pelasivat kerho-otteluita mm. Lohjalla ja  Hämeenlinnassa. Kerholla vieraili useita mestareita antamassa simultaaninäytöksiä ja opetusta. 
jatkoa myöhemmin


Käpylän  Shakkikerho  (KäpSK)  1986 -

Shakin taikaa, jännitystä, sommitelmien laskemista, naurua ja kohtaamisia on tarjolla edelleen. Nykyään seurassamme on noin 30 lisenssipelaajaa.
Kerhoiltojen lisäksi käpskiläiset ovat poikkeuksellisen innokkaita pelaamaan ns. ratingturnauksissa - olemmekin yksi Suomen aktiivisimmista kerhoista jäsenmäärä huomioiden.

Käpylän Shakkikerho pelaa Suomen joukkueliigaa (JSM) 2-3 joukkueella:
1.-joukkue I-divisioonassa ja 2. joukkue II-divisioonassa ja mahd. 3. joukkue III-divarissa.
Kerhoiltoina pelataan vaihtelevin peliajoin: 5 + 5 min. pikapeli - mestaruusturnauksen 90 + 90 min.

Junioritoimintaa ja uusien shakinharrastajien opastusta järjestetän tarpeen mukaan torstain peli-iltojen yhteydessä Käpylän kirkon srk-tiloissa.

Kaikki shakista kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan toimintaamme ja nauttimaan kupin kahvia kaikkina tapahtumakalenteriin merkittyinä kerhoiltoina -maksutta.

-JSa & KTe

Katso lisää:

Miten pääset Kerholle
KäpSK: kilpailut, turnaukse ja tulokset