keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Pawn Sacrifice- elokuva shakin ex-maailmanmestari Bobby FischeristäDramatisoitu elämäkertaelokuva shakin 11. maailmanmestarista saa maailmanensi-iltansa tänään New Yorkissa ja Los Angelesissa.

Virallisen  trailerin perusteella kysessä on ainakin riittävän budjetin turvin luotu produktio parhaaseen & pahimpaan Hollywood-tyyliin. Elokuvan on ohjannut alan mies Edward Zwick, jonka aiempaa tuotantoa ovat mm. leffat Viimeinen samurai (2003), Veritimantti (2006) ja Love and Other Drugs (2010).
Viimemainituista lieneekin kätevää siirtyä shakin kiehtovaan maailmaan...


Tobey ja Bobby. 
Bobbynä shakkaa ja sekoilee Tobey Maguire, joka klaarasi roolinsa mm. hevosmiehenä elokuvassa Seabiscuit- amerikkalainen unelma energisesti ja taitavasti.
Kuriositeettina mainittakoon, että SM-ravuri 2015 Seabiscuit sai kutsun esikuvansa kotimaassa lokakuussa ajettavaan GP-lähtöön, mutta osanotto on reissun raskauden takia vielä mietintämyssyssä...

Boris Spasskynä elokuvassa häärää Liiv Schreiber ja mimminä Lily Rabe.


Koleahkon maailmanpoliitisen ilmapiirin vallitessa onkin ajankohtaista ja tarkoitushakuista (?) muistella vanhaa kunnon Kylmää Sotaa- mennyttä aikaa, jolloin mm. tunnetun pääkaupunkilaislehti Helsingin Sanomien sivuilla uutisoitiin shakista jopa ihan pääsivulla asti.


Reykjavik 2008


Elokuvan Suomen ensi-ilta on 23.10.2015.
Epäilemättä tämä on nähtävä.
Robert James Fischer 1943-2008

10 peliä (1956-72)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti